İGÜ Yayınları - iguyayinlari@gelisim.edu.tr

SOBİAD Atıf Dizini Aboneliğimiz Başladı!

gelişim üniversitesi
  1.   İgü Yayınları
  2. Duyurular

SOBİAD Atıf Dizini Aboneliğimiz Başladı!

Sayın Kullanıcımız,

Üniversitemiz SOBİAD Atıf Dizini'ne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında abone olmuştur. SOBİAD Atıf Dizini, İstanbul Gelişim Üniversitesi abone erişimi IP bloklarına açılmıştır. Hiçbir kullanıcı adı veya şifreye ihtiyaç duymadan kurumunuz internet ağından Sobiad'a sınırsız erişebilirsiniz.

Erişim Adresi: www.sobiad.com

SOBİAD Atıf Dizini Hakkında
SOBİAD, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri , Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan toplamda 1132 derginin indekslendiği, atıflarının bulunduğu bir veri tabanıdır ve aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.

Sobiad'da;
*  1132 adet dergi bulunmaktadır.
*  296.079 adet makale bulunmaktadır.
*  6.016.175 adet atıf bulunmaktadır.
*  dergi,makale ve atıf sayıları gün geçtikçe artmaktadır.

Hangi özellikler mevcuttur?

Sobiad Atıf Dizini, en basit arayüzü hedefleyerek kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır:
*  Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.
*  Her makale için yazar,özet,sayı,yıl,tür gibi bilgiler arama sonucundan makaleye tıklanarak erişilebilir, makaleler indirilebilir.
*  Bulunan sonuçlar kolayca yazdırılabilir, yazdırma öncesi düzenlenebilir.
* Kurumsal kullanım sayısı ve makale indirme sayıları istatistik raporu olarak kuruma sunulur.
*  www.sobiad.com mobil cihaz uyumlu bir hizmettir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Kütüphane web sayfamız: https://kddb.gelisim.edu.tr

Veri Tabanlarımıza kurum dışından ve YDYO Yerleşkesi'nden erişmek için proxy ayarlarını uygulamanız gerekmektedir. Bakınız: https://kddb.gelisim.edu.tr/Duyuru/vekil-sunucu-proxy-sistemimiz-yenilendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı / Department of Library & Documentation
Adres / Address: Cihangir Mah. Şehit Jandarma Komando Er Hakan Öner Sk.
No: 1 Avcılar / İstanbul / Türkiye
Tel / Phone: 0212 4227000 / 130, 240, 350, 367, 630, 7192